Zirkzee heeft droomtransfer naar Manchester United bijna te pakken'

The Athletic: Zirkzee heeft droomtransfer naar Manchester United bijna te pakken

7 juli om 14:00
Laatste update: 7 juli om 19:36

Joshua Zirkzee is hard op weg naar Engeland. Manchester United legt op dit moment de laatste hand aan de transfer van de Oranje-international, die afgelopen seizoen veel indruk maakte namens Bologna.

Met dat nieuws pakt The Athletic zondagmiddag uit. De laatste weken kregen de berichten over een mogelijke deal tussen Bologna en United steeds meer tractie. Inmiddels zijn Zirkzee en zijn zaakwaarnemer Kia Joorabchian akkoord met een 'aanzienlijk' bedrag, en is de bevestiging vanuit Manchester aanstaande.

In het Bologna-contract van Zirkzee staat een gelimiteerde afkoopsom van 40 miljoen euro. Op dit moment worden daar nog gesprekken over gevoerd, aangezien de clausule in één keer moet worden afbetaald en dat mogelijk cashflow-problemen veroorzaakt bij United.

Toch is duidelijk dat Zirkzee de nieuwe spits van Manchester United moet worden. Na een indrukwekkend jaar in dienst van Bologna stond de Oranje-international op de lijst van meerdere clubs, waaronder AC Milan. United lijkt uiteindelijk met hem aan de haal te gaan.

Op Old Trafford moet Zirkzee gaan concurreren met Rasmus Højlund, die een jaar geleden voor ruim 70 miljoen euro werd ingelijfd door Ten Hag en de clubleiding. Zaterdagavond debuteerde Zirkzee in het Nederlands elftal, tijdens de slotfase van de gewonnen kwartfinale tegen Turkije (2-1).

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!