Kraay prijst het wisselbeleid van bondscoach Koeman

Kraay ziet reden voor Oranje-winst: 'Dat heeft hij goud gedaan'

7 juli om 14:21
Laatste update: 7 juli om 19:39

Volgens Hans Kraay jr, heeft Oranje de overwinning op Turkije mede te danken aan het wisselbeleid van Ronald Koeman. Volgens de ESPN-analist pakte bijna iedere wissel, met name die van Weghorst, in het voordeel uit voor het Nederlands elftal.

"Er wordt wel eens gezegd dat Ronald Koeman een gouden pik heeft, maar hij heeft met een gouden pik ook goud gewisseld", vertelt Kraay junior in ESPN Vandaag. "In de rust gewoon heel snel Bergwijn eruit gehaald, Weghorst op negen en Depay erachter gezet."

In de eerste helft kreeg Oranje totaal geen grip op de Turken. Door de komst van Weghorst in de tweede helft kwam daar verandering in. "Koeman heeft gewoon goed gewisseld. In de rust Bergwijn, die iets minder was dan tegen Roemenië, eruit gehaald. Dan Weghorst erin op nummer negen en Depay een linie zakken waardoor hij met zijn gezicht naar de goal van de tegenpartij speelt. Ik denk dat hij daar beter in is."

Ook de wissel van Micky van de Ven voor Nathan Aké rond de zeventigste minuut was volgens Kraay jr. een goede zet. "Die viel goed in. Hij schopte er eerst twee het ziekenhuis in en toen haalde hij nog een balletje van de lijn."

In de slotfase ging een voorzet van Kerem Akturkoglu voorbij aan Bart Verbruggen en Mehmet Zeki Çelik kreeg een vrije schietkans voor een zo goed als leeg doel. Van de Ven blokkeerde de bal vlak voor de lijn, waardoor Oranje op voorsprong bleef. "Van de Ven maakte een heel, heel, heel frisse indruk", besluit Hans Kraay.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje

!