Verweij neemt het op voor Bergwijn

Verweij neemt het op voor Oranje-aanvaller: 'Als je middenveld zo slordig is…'

7 juli om 15:03

Bij De Telegraaf zijn ze niet onder de indruk van het optreden van Steven Bergwijn tegen Turkije. Valentijn Driessen vond hem geen schim van de Bergwijn tegen Roemenië, terwijl Mike Verweij er wel op wijst dat dit niet alleen aan de Ajacied lag.

"Er was een moment dat Bergwijn en Depay terugsjokten bij balverlies. Dat kan gewoon niet", vertelt Driessen in Kick-off, de podcast van De Telegraaf. "Bergwijn was geen schim van de Bergwijn die we gezien hebben tegen Roemenië.”

Volgens Driessen kreeg Bergwijn toen vrij veel ruimte. "Nu stond Dumfries vaak al als rechtsbuiten opgesteld, terwijl hij tegen Roemenië in die positie kwam. Toen zag je hem iedere keer van achteruit opstomen. Dat maakt het ook niet verrassend en daar hadden die Turken geen enkele moeite mee."

Telegraaf-collega Mike Verweij neemt het op voor Bergwijn. Hij vindt dat de buitenspeler niet werd geholpen door zijn teamgenoten. "Als je middenveld zo slordig is en Dumfries ook totaal niet in de wedstrijd zit, dan is het natuurlijk wel een compleet andere wedstrijd als tegen Roemenië. Maar hij was zelf natuurlijk ook niet goed", stelt hij over de aanvoerder van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!