President Erdogan pissig na duel met Oranje

President Erdogan pissig na duel met Oranje: 'Dit is straf voor Turkije als natie'

7 juli om 16:51

Recep Tayyip Erdogan, de president van Turkije, heeft opnieuw zijn beklag gedaan over de schorsing van Merih Demiral. De Turkse verdediger mocht tegen Oranje niet spelen omdat hij de wolvengroet uitbracht na zijn goal tegen Oostenrijk.

De wolvengroet die Demiral uitbracht, wordt gebruikt door de Grijze Wolven. Dat is een extreemrechtse groepering. De UEFA besloot Demiral daardoor voor twee duels te schorsen, waardoor hij vanaf de tribune moest zien hoe Turkije verloor van Nederland (2-1). Voor de wedstrijd liet Erdogan al weten het niet eens te zijn met de sanctie. Na afloop doet de Turkse president, die aanwezig was bij de wedstrijd, opnieuw zijn beklag.

"De straf tegen Merih gaat niet over Merih persoonlijk", laat Erdogan optekenen door persbureau Anadolu, terwijl hij in het vliegtuig terug naar Turkije zit. "In feite is het een straf die aan Turkije als natie wordt gegeven. Ondanks al deze negativiteit heeft ons nationale voetbalteam het Nederland heel moeilijk gemaakt. Het team reageerde op het onrecht dat hen werd aangedaan met het spectaculaire voetbal dat ze op het veld speelden." Erdogan stelt ook dat de schorsing van Demiral 'een serieuze schaduw werpt' over het EK.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!