Sosa, Sutalo en Kaplan volgende week terug bij Ajax

'Ajax krijgt drietal spoedig terug, Farioli mist Bergwijn en Brobbey in tweeluik'

8 juli om 07:14

Francesco Farioli heeft binnen afzienbare tijd drie EK-gangers terug bij Ajax. Josip Sutalo, Borna Sosa en Ahmetcan Kaplan sluiten allen op 15 juli aan, weet Voetbal International.

Door het EK begon Farioli de voorbereiding bij Ajax met een kleinere spelersgroep. Vanaf volgende week wordt de kern groter. Sutalo en Sosa maakten een beroerd EK door en werden in de groepsfase al uitgeschakeld met Kroatië. Het tweetal heeft twee weken vrijaf gekregen en hervat de training op 15 juli. Datzelfde geldt voor Kaplan, die een kortere vakantie krijgt.

Kaplan werd afgelopen zaterdag met Turkije uitgeschakeld door het Nederlands elftal. Het betekent dat de centrale verdediger iets meer dan een week vakantie krijgt van Farioli. Ajax hoopt dat het drietal minuten kan maken in de oefenduels met Al Wasl (18 juli) en Olympiakos (19 juli), zodat ze ook in de heenwedstrijd van de voorronde van de Europa League tegen Vojvodina kunnen spelen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 25 juli.

Bergwijn en Brobbey

Farioli hoeft in het tweeluik tegen Vojvodina niet te rekenen op het Oranje-duo Steven Bergwijn en Brian Brobbey. De twee Ajax-aanvallers zijn met het Nederlands elftal nog altijd in de race voor de EK-titel. Mogelijk duurt hun eindtoernooi tot 14 juli, als Nederland de finale haalt. 'Het ligt in de lijn der verwachting dat vervolgens ook zij een vakantie van twee weken zullen krijgen, voordat ze weer aansluiten bij Ajax', schrijft VI.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!