President Erdogan feliciteert Nederland met overwinning op Turkije

Erdogan feliciteert Nederland na overwinning: 'Ze gedroegen zich vriendelijk'

8 juli om 07:49
Laatste update: 8 juli om 17:44

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Nederland gefeliciteerd voor het bereiken van de halve finales van het EK door de 2-1 zege op Turkije. De wedstrijd werd in Turkije overschaduwd door de schorsing van Merih Demiral na het doen van de veelbesproken 'wolvengroet'.

"Godzijdank heeft het niets afgedaan aan de moraal en motivatie bij onze spelers", vertelt Erdogan tegenover persbureau Anadolu. "Ondanks alle negativiteit heeft onze ploeg een heel zware wedstrijd bezorgd aan Nederland, een land dat geldt als een echte voetbalschool. Het was een spannende wedstrijd, waarin de ploegen elkaar weinig ontliepen."

"We scoorden vroeg en hielden lange tijd de controle over de wedstrijd", doelt Erdogan op de openingstreffer van Samet Akaydin in de 35ste minuut. Het Nederlands elftal boog deze achterstand om tot een 2-1 voorsprong, waarna Turkije in de slotfase mogelijkheden kreeg op een late gelijkmaker. "We hebben een paar kansen onbenut gelaten, zeker in de laatste tien minuten van de wedstrijd."

Tot slot is Erdogan lovend over de supporters van beide landen. "Ik kan alleen maar een felicitatie uitdelen aan ons team, dat tot de laatste seconde keihard heeft gewerkt en ons allemaal heel trots heeft gemaakt. Iedereen die deze wedstrijd heeft bezocht, heeft hun hart en ziel erin gestoken", begint de Turkse president, waarna hij ook de Nederlandse fans prijst. "Ik wil Nederland graag feliciteren met dit succes. De Nederlandse fans gedroegen zich vriendelijk, zowel voor als tijdens de wedstrijd."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!