Go Ahead Eagles verklaart aanstelling Simonis

Bosvelt neemt vraagtekens bij Go Ahead weg: 'Dat zie ik niet als een probleem'

8 juli om 08:12
Laatste update: 8 juli om 09:45

Bij Go Ahead Eagles hebben ze een bewuste beslissing gemaakt door Paul Simonis aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Aanvankelijk was het idee om een ervaren man aan te stellen, maar er is uiteindelijk voor een ander pad gekozen.

"We zochten met name naar iemand die niet te veel aan de huidige manier van werken wilde veranderen", legt technisch manager Paul Bosvelt uit aan De Stentor. "Ik denk dat we de afgelopen twee seizoenen aardig goed werken met deze staf. Iedereen is goed in zijn rol. Dan moet je iemand hebben die een klein ego heeft en iets kan toevoegen. De gesprekken met Paul waren vanaf het begin prima en er is ook met de staf gesproken. Ik denk dat het een goede combinatie is."

De aanstelling van de 39-jarige Simonis, die nog nooit hoofdtrainer is geweest, zorgt ervoor dat de huidige staf van GAE vrij jong is. "Op dat vlak zou je ideaal gezien misschien zeggen: haal er iemand bij die goed is aan de kant van het managen", reageert Bosvelt. "Maar als we dit profiel bekijken, is het ook een goede match. Je hebt een jonge, ambitieuze trainer in plaats van een ervaren iemand. Dat zie ik niet als een probleem. Uiteindelijk zie ik het meer als teamwork en hij is een teamspeler."

Door de voorrondes van de Conference League heeft GAE een kortere voorbereiding dan in voorgaande seizoenen. Bosvelt ziet dit als een voordeel voor Simonis, die De Adelaarshorst nog goed kent vanwege zijn eerdere periode in Deventer. "Vanwege de tijdsdruk is dat een voordeel", vertelt Bosvelt. "Hij kent de club goed en kent behoorlijk wat mensen. We wilden geen trainer die het heel erg naar zijn eigen hand ging zetten. Hij zal echt wel zijn eigen invloed hebben. Maar het zou raar zijn om iets wat goed functioneert, op de schop te gooien."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!