Performance coaches gaat in op prestaties Weghorst bij Oranje

'Weghorst bepaalt het allemaal zelf en is ook eigenlijk zijn eigen directeur'

8 juli om 09:29
Laatste update: 8 juli om 12:39

Performance coaches Tom Grootendorst en Richard van Beek zijn lovend over de kwaliteiten van Wout Weghorst. De spits staat al jarenlang intensief onder begeleiding van het tweetal, dat een belangrijke rol speelt in het leven van Weghorst. 

In gesprek met De Telegraaf vertelt Van Beek wat zij allemaal doen voor Weghorst. "Alles wat buiten de club om geregeld moet worden. Dat gaat van behandelen naar specifieke krachttrainingen en ook voeding. Alles erop en eraan", zo vertelt de begeleider, die geniet van de prestaties van Weghorst bij het Nederlands elftal. "Ik geloof niet dat een geheim is, maar een enorm talent van hem. Dat is echt wat Wout maakt. Hij knijpt je helemaal leeg, dag in en dag uit. Dat is wat hij wil. Zo beleeft hij zijn sport en leven."

Grootendorst sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. "Het is fantastisch. Het is voor zowel hem als ons een unieke situatie", aldus eerstgenoemde, waarna hij ingaat op de succesvolle invalbeurten van Weghorst bij Oranje. "Wout is Wout, daar is hij goed in. Dat is zijn unieke talent en kwaliteit. Dat is supermooi om te zien. Het is echt een kwaliteit om te presteren als het echt nodig is."

Volgens Van Beek haalt Weghorst op dit moment het maximale uit zijn carrière. "Maar dat kan hij nog wel een paar jaar volhouden. Het is echt iets fantastisch", zegt de performance coach. "Er zijn zoveel jongens om hem heen die op hem zijn afgesteld. Hij bepaalt het allemaal zelf en is ook eigenlijk zijn eigen directeur."