Van Nistelrooij en Hake komen aan bij trainingscomplex Manchester United

Van Nistelrooij en Hake komen aan bij United en gaan starten aan voorbereiding

8 juli om 11:29
Laatste update: 8 juli om 12:18

Ruud van Nistelrooij en René Hake zijn aangekomen op Carrington, het trainingscomplex van Manchester United. Het tweetal zal snel gepresenteerd worden als nieuwe assistenten van Erik ten Hag.

Volgens onder meer Manchester Evening News gaan Van Nistelrooij en Hake meteen starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het lijkt erop dat aan de huidige staf zullen worden toegevoegd en dat er geen assistent-trainers vertrekken bij The Mancunians.

Onlangs werd het contract van Ten Hag met één jaar verlengd tot de zomer van 2026. Daarna werden er plannen gemaakt om veranderingen door te voeren in de staf. 'Naar verluidt wil United een nieuw model dat lijkt op dat van Manchester City, waar Pep Guardiola wordt ondersteund door een uitgebreide staf', klinkt het.

Bij United worden Van Nistelrooij en Hake gezien als de juiste versterkingen voor de staf van Ten Hag. De clubleiding hoopt ook keeperstrainers Jelle ten Rouwelaar los te weken bij Ajax, waar hij nog maar een paar weken werkzaam is. 

Van Nistelrooij kon ook bij Burnley aan de slag als hoofdtrainer, maar hij heeft gekozen voor een avontuur bij Manchester United. Hake geeft op zijn beurt de rol als assistent-trainer bij The Red Devils de voorkeur boven een langer verblijf bij Go Ahead Eagles, waar hij de laatste twee jaar naar behoren heeft gepresteerd en Europees voetbal had veiliggesteld.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!