FC Groningen bevestigt interesse in AZ-verdediger Stam

FC Groningen bevestigt interesse en klopt aan bij AZ: 'We zijn met hem bezig'

8 juli om 13:05

FC Groningen hoopt zich snel te versterken met AZ-verdediger Finn Stam, zo bevestigt technisch manager Art Langeler aan RTV Noord. De 21-jarige Zaandammer, die op alle verdedigende posities kan spelen, moet de promovendus meer opties geven.

AZAlerts meldde eerder dat Stam door AZ wordt verhuurd aan FC Groningen, maar volgens Langeler is er nog geen sprake van een akkoord tussen beide clubs. "Het klopt dat we met hem bezig zijn, daar hoef ik niet over te liegen. Maar deze deal is nog niet in kannen en kruiken."

Stam moet bij FC Groningen zorgen voor een kwaliteitsimpuls in de achterste linie, want er vinden in de verdediging meerdere mutaties plaats. Centrale verdediger Nick Bakker krijgt geen nieuw contract, rechtsback Daniël Beukers is verkast naar FC Volendam en linksback Isak Määttä lijkt te vertrekken uit het hoge noorden. "Hij is mateloos populair op dit moment. Er wordt veel naar hem geïnformeerd", aldus Langeler.

In maart maakte Stam zijn debuut voor de hoofdmacht van AZ. De multifunctionele verdediger speelde al 62 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ, waarin hij vier keer trefzeker was en drie assists gaf. Het contract van Stam loopt nog door tot de zomer van 2025.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!