PSV wil rond de tien miljoen euro voor Benítez

'Zaakwaarnemer van Benítez in Madrid voor gesprekken: PSV wil de hoofdprijs'

8 juli om 17:26
Laatste update: 9 juli om 11:43

Volgens het Eindhovens Dagblad is het nieuws dat Atlético Madrid Walter Benítez wil halen inderdaad waar. De krant meldt dat de zaakwaarnemer van de Argentijn in Madrid is om over de transfer te praten, maar de deal moet nog langs een fors aantal schijven.

PSV zou geïnformeerd zijn door Atlético dat de club praat met de entourage van Benítez. Een officieel bod uit Madrid is er echter nog niet binnengekomen. PSV heeft wel aangegeven dat Atlético de hoofdprijs zal moeten betalen om Benítez in te kunnen lijven. De 31-jarige keeper heeft een contract tot de zomer van 2025 en PSV is 'helemaal oké met hem als doelman'. Echter zijn de Eindhovenaren bereid hem te laten gaan bij een fors bedrag.

De verwachting is dat een bedrag van rond de tien miljoen euro PSV moet kunnen verleiden om Benítez van de hand te doen. Een contractverlenging voor de keeper staat op dit moment niet op de agenda voor PSV en de club kan met een verkoop forse winst maken, aangezien de Argentijn twee jaar geleden transfervrij kwam. Atlético Madrid zou een nieuwe keeper zoeken, omdat Jan Oblak mogelijk een transfer maakt. Mogelijke opvolgers voor Benítez zijn ook nog niet in beeld bij PSV.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!