Aanstelling van Oranje-arbiter Zwayer heroverwogen

'Aanstelling Oranje-arbiter heroverwogen vanwege eerder voorval met Bellingham'

8 juli om 19:23
Laatste update: 8 juli om 19:41

De UEFA heeft de aanstelling van Felix Zwayer als arbiter tijdens Nederland - Engeland heroverwogen. Dat melden diverse Engelse media, waaronder The Daily Mail en The Times. De Duitse scheidsrechter is in het verleden bespot door Jude Bellingham, omdat hij in 2005 veroordeeld werd voor betrokkenheid bij matchfixing.

Aankomende woensdag krijgt Zwayer opnieuw te maken met Bellingham. Laatstgenoemde kreeg drie jaar terug als speler van Borussia Dortmund een geldboete van 40 duizend euro voor zijn reactie op het optreden van de arbiter na een nederlaag tegen Bayern München. "Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een scheidsrechter die al eerder een wedstrijd heeft gefixed? Wat verwacht je dan?', zei de superster van Real Madrid destijds. 

De 43-jarige Zwayer werd in 2005 geschorst voor zes maanden. De reden: het aannemen van 300 euro smeergeld van collega Robert Hoyzer. Na de spraakmakende uitspraak van Bellingham besloot Zwayer een pauze in te lassen van twee maanden. Die periode beleefde de Duitser als zwaar, mede ook omdat zijn vrouw en hijzelf bedreigd werden. 

Omdat er nu wederom ophef is, heeft de UEFA besloten om zijn aanstelling te heroverwegen. De Europese voetbalbond blijft echter 'gewoon' achter de eerder genomen beslissing staan. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!