Koeman blijft t/m WK 2026 bondscoach Oranje

Koeman bevestigt aanblijven als bondscoach van Oranje: 'Kunnen niet van me af'

8 juli om 19:25
Laatste update: 8 juli om 20:40

Ronald Koeman is ook op het WK 2026 de bondscoach van Oranje. Dat laat de trainer weten tegenover De Telegraaf. Koeman had een clausule in zijn contract die inmiddels niet meer geldt. 

Het contract van Koeman loopt tot medio 2026. Mocht het Nederlands elftal in de achtste finale of eerder zijn uitgeschakeld, dan had de KNVB mogelijkheid om eerder afscheid te nemen van de bondscoach. Nu blijft Koeman nog tot en met het WK 2026 bondscoach van Oranje. "Zoals het nu is wel", aldus Koeman.

"Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af", lacht de oefenmeester. Koeman staat met het Nederlands elftal inmiddels in de halve finale van het EK in Duitsland. Daarin is Engeland de tegenstander. Het moet raar lopen wil de KNVB na dit toernooi van de bondscoach af willen. De bond kan in ieder geval geen gebruik meer maken van de clausule. 

Ondanks het feit dat Oranje de halve finale bereikte, kreeg Koeman dit EK geregeld kritiek. Vooral de keuzes voor spelers die al langer onder hem spelen of hebben gespeeld staan vaak ter discussie. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!