Derksen en Driessen over Oranje-fans

Driessen en Derksen klaar met Oranje-fans: 'Roepen van alles en vallen me lastig'

8 juli om 20:35

Johan Derksen en Valentijn Driessen ergeren zich aan het gedrag van de fans van Oranje. Het duo gaat niet mee in de hosannastemming die heerst rondom het Nederlands elftal.

"Ik vind het prachtig dat Nederland wint, maar dat houdt niet in dat ik me als een Oranje clown wil verkleden of dat ik juichend van links naar rechts wil gaan", steekt Derksen van wal bij Vandaag Inside Oranje. "Het is typisch Nederlands dat we alweer in de finale zitten. Wij zijn goed in onszelf overschatten. Dat Engelse elftal heeft er inderdaad nog geen reet vanaf gebracht, maar ik zie wel een ster van Arsenal (Bukayo Saka, red.), een van Manchester City (Phil Foden, red.) en een van Real Madrid (Jude Bellingham, red.). Als die een keer aan het voetballen komen, dan moet je ze serieus nemen."

Ook Driessen ergert zich aan de supporters om hem heen in Duitsland. "Ze roepen de grootst mogelijke onzin. Die zijn allemaal dronken en roepen van alles. Ze gaan met honderdduizend naar Dortmund. Daar zien ze de wedstrijd dan niet eens. Wat gaan ze daar in godsnaam doen? Ik gun ze al hun pleziertjes, maar mij moeten ze er niet mee lastigvallen. Dat doen ze wel heel veel. Tijdens de Oranje-parade bijvoorbeeld."

Van der Gijp geeft tegengas bij het zien van de beelden dat Ronald Koeman meedoet met zijn selectie op het nummer Links Rechts van Snollebollekes. "Dat is toch leuk man", aldus de oud-voetballer. "Als je gewonnen hebt moet je meedoen. Of het nou slecht was of niet. Dat maakt geen reet uit. Als je gewonnen hebt, heb je gewonnen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!