De la Fuente ondanks kritiek op zijn hoede voor Mbappé: 'Hij is geniaal'

De la Fuente op zijn hoede voor 'saai' Frankrijk: 'Potentie is exceptioneel'

8 juli om 21:39

Hoewel Frankrijk veel kritiek krijgt omwille van de speelstijl die ze hanteren, richt de Spaanse bondscoach Luis de la Fuente zich vooral op de gevaren van de Fransen, die de tegenstander van Spanje zullen zijn in de halve finale van het EK. Zowel De la Fuente als middenvelder Rodri begrijpt bovendien niets van de kritiek aan het adres van Kylian Mbappé, zo geven ze aan op de persconferentie in aanloop naar de ontmoeting.

Hoewel ook Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, erkent dat Mbappé niet op zijn best is, blijft De la Fuente op zijn hoede voor de steraanvaller. "Hij is onvoorspelbaar en nooit afwezig. Zijn niveau op vijftig procent is als dat van ieder ander op honderd procent. Hij is geniaal, een superspeler." Van 'saai voetbal' aan de Franse kant wil de keuzeheer van Spanje niets weten. "Ik kijk naar de potentie van het team en die is bij hen exceptioneel, net als bij de andere halvefinalisten. Iedereen mag mij van mij het zo saai of leuk vinden als hij wil, voor mij is voetbal nooit saai."

Naast de bondscoach onthoudt ook Rodri zich van een oordeel. "Ze zullen saai spelen naar de smaak van sommige mensen, maar ik kijk niet op die manier naar voetbal", zo geeft de middenvelder aan. De speler van Manchester City is bovendien op zijn hoede voor Mbappé en begrijpt niet dat de aanvaller zoveel over zich heen krijgt. "Ik weet niet waar ze het allemaal over hebben. Ik weet wat voor speler hij is en dat hij het verschil kan maken, of hij er nu goed of slecht aan toe is. Hij is altijd een gevaar."Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!