Ajax heeft nieuw staflid binnen en hengelt bekende van Farioli binnen

Ajax haalt bekende van Farioli als opvolger van Ten Rouwelaar

8 juli om 22:28
Laatste update: 9 juli om 15:20

Jarkko Tuomisto volgt Jelle ten Rouwelaar op als keeperstrainer van Ajax, zo meldt Voetbal International. De Fin is een bekende van Francesco Farioli, de nieuwe hoofdtrainer in de Johan Cruijff ArenA, en werkte bij zijn drie vorige clubs samen met de Italiaan.

Tuomisto, links op de foto te zien, is een bekende van Farioli. De twee werkten samen bij OGC Nice, Alanyaspor en Fatih Karagümrük. Hij zal als eerste keeperstrainer van Ajax gaan fungeren, wat betekent dat Erik Heijblok weer een stap terug doet. Bij Ajax zal Tuomisto de opvolger van Ten Rouwelaar zijn, die voor een bedrag van 100.000 euro de overstap maakt naar het Manchester United van Erik ten Hag.

Eerder kwamen Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos, als vaste assistenten, al in het kielzog van Farioli naar Amsterdam en trok Ajax ook een nieuwe fysieke trainer en een nieuwe videoanalist aan. Tuomisto was verder in het verleden ook als keeperstrainer werkzaam bij Viitorul Constanța, Independiente del Valle, Qatar Onder 19, Arzaghena, en de Finse clubs Honka en HIFK.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!