PSV kwam te laat voor Ajax-talent: 'Zelfs op de dag van de medische testen'

PSV kwam te laat voor Ajax-talent: 'Zelfs op de dag van de medische testen'

9 juli om 00:04
Laatste update: 9 juli om 00:06

Ajax verzekerde zich onlangs van de diensten van de zestienjarige Jorthy Mokio, nadat ook FC Barcelona verregaande interesse had. Ook PSV probeerde Ajax op het laatste moment nog te dwarsbomen, zo vertelt vader Thierry Mokio aan Het Belang van Limburg.

"Barcelona zei: we gaan het doen zoals met Lamine Yamal, of Pau Cubarsi", zo vertelt Thierry Mokio. "Maar de druk daar is van een andere dimensie. Als het niet lukt, kom je terecht bij pakweg Osasuna en ben je verloren. Die stap was te groot. Op een bepaald moment wilden we er nochtans tekenen. Maar dan zie je dat ze een negentienjarige verdediger (Mikayil Faye, red.) verkopen aan Porto omdat ze er te veel hebben. Dat kon ik mijn zoon niet aandoen."

Ook RB Leipzig zette in op het talent, maar wilde de jongeling aan laten sluiten bij de Onder 19. Daar zag Mokio senior geen heil in. Daarnaast kwam PSV te laat. "Zelfs de dag van de medische testen bij Ajax probeerde PSV ons nog van gedachten te doen veranderen." Ook Bayern München meldde zich nog. "Ik heb Kompany nog aan de telefoon gehad. Maar het was al beklonken. Bayern zet nu wel in op eigen jeugd, maar een opleidingsclub is dat niet."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!