Derksen pleit voor stoelendans in voorhoede Oranje: 'Is dat geen mogelijkheid?'

Van der Gijp vreest: 'Dat doet Koeman niet, die stelt hem gewoon weer op'

9 juli om 07:15
Laatste update: 9 juli om 10:06

Rene van der Gijp hoopt vurig dat Ronald Koeman tegen Engeland niet voor Xavi Simons kiest, maar vreest dat de bondscoach van Oranje dat wel zal doen. Johan Derksen denkt op zijn beurt hardop na over een stoelendans in de voorhoede van het Nederlands elftal. 

"Is het geen mogelijkheid dat je Memphis Depay weer ouderwets linksbuiten zet en Cody Gakpo in de spits?", vraagt Johan Derksen zich af bij Vandaag Inside Oranje. "Dat kan", antwoordt Van der Gijp. Derksen ratelt verder. "Maar Depay voelt zich een beetje te groot om linksbuiten te spelen, hè."

Van der Gijp wijst op het feit dat Gakpo op de linkerflank goed rendeert. "Kijk, Johan. Ik zou bijvoorbeeld Simons niet mee laten doen tegen Engeland. Die vond ik echt heel slecht. Dan zou ik - bij wijze van spreken - liever Tijjani Reijnders achter Depay zetten. Maar dat gaat Koeman ook niet doen. Die gaat Simons gewoon weer neerzetten. En waarom? Omdat we gewonnen hebben."

"Never change a winning team, toch?" haakt presentator Wilfred Genee in. "Nee", countert Van der Gijp. "Er zijn trainers die het wél doen. Maar wij zullen het nooit doen..."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!