Kimmich spreekt Kroos toe in kleedkamer na EK-uitschakeling

'Voor mij is Kroos de grootste Duitse speler die we hebben gehad, rolmodel'

9 juli om 07:46
Laatste update: 10 juli om 15:53

Joshua Kimmich heeft alleen maar lovende woorden voor Toni Kroos. De profcarrière van laatstgenoemde zit er definitief op na de uitschakeling op het EK tegen Spanje.

In gesprek met Die Welt wordt Kimmich gevraagd naar zijn toespraak in de kleedkamer na afloop van de EK-exit van Duitsland. "Ik wilde iedereen die er was bedanken voor hun inzet. En ik wilde Toni bedanken", aldus de routinier. "Hij heeft veel titels en records gepakt. Ik had graag nog een titel met hem willen winnen. Voor mij is hij onbetwist de grootste Duitse speler die we hebben gehad. Het is ook opmerkelijk wat voor persoon hij is. Hij is een rolmodel voor ons allemaal in de kleedkamer."

Ook Kroos maakte gebruik van het moment om zijn medespelers en de technische staf te bedanken. 'Hij wenste de nationale ploeg het allerbeste voor de toekomst. Hij gaat het nu van een afstandje volgen en hopen dat ze over twee jaar wellicht succesvoller zullen zijn op het WK. Kroos prees ook het gevoel van eenheid binnen de groep', klinkt het.

Naast Kroos vertrok er nog een lid van de Duitse voetbalbond: teampsycholoog Hans-Dieter Hermann. Hij werd in 2004 naar de nationale ploeg gehaald door toenmalig bondscoach Jürgen Klinsmann. 'Hermann had altijd een open oor voor de spelers en een open deur naar zijn kamer. De 64-jarige was ook altijd een belangrijk aanspreekpunt voor de coaches', besluit Welt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!