Barça-voorzitter Laporta doet opvallende claim over Williams

Barça-voorzitter Laporta doet opvallende claim en zet deur open voor EK-smaakmaker

9 juli om 08:31
Laatste update: 10 juli om 15:53

Volgens FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta hebben de Catalanen genoeg financiële middelen voor de komst van Nico Williams. De smaakmaker van het Spaanse elftal wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Barça.

Naar verluidt beschikt Williams over een afkoopclausule van 58 miljoen euro in zijn contract, die nog tot de zomer van 2027 doorloopt. Het is geen geheim dat de Spaans international graag de overstap wil maken naar Barça, waar hij de linkervleugel moet gaan bestrijken.

Ook Arsenal en Chelsea zouden in de markt zijn voor de handtekening van Williams, maar Laporta heeft laten weten dat Barça snel zaken wil doen met Athletic Bilbao. "Er is goed nieuws aanstaande op sportief vlak, we zullen snel met een aankondiging komen. We zijn bezig met de spelers waarom Hansi Flick (de nieuwe trainer, red.) heeft gevraagd", zegt de president bij Catalunya Ràdio

Eerder liet Barça-middenvelder Pedri al weten dat hij Williams graag de overstap ziet maken naar zijn club. "Die beslissing moet Barcelona maken, maar het is duidelijk dat ik hem graag bij me wil hebben. Hij zou een spectaculaire aanwinst zijn. Als je ziet wat hij op dit EK doet, dan moet het gebeuren."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!