'Man United is geïnteresseerd in Kadioglu'

Turkse geruchtenmolen op gang: Engelse topclub heeft Kadioglu in het vizier

9 juli om 10:22
Laatste update: 10 juli om 15:53

Manchester United heeft Ferdi Kadioglu op het wensenlijstje staan, zo wordt gemeld vanuit Turkije. De linksback van Fenerbahçe, geboren in Arnhem en oud-speler van NEC, wordt gezien als een toekomstige basisspeler onder Erik ten Hag.

United zou 'zeer geïnteresseerd' zijn in Kadioglu, maar er is nog geen bod uitgebracht en ook nog geen contact geweest tussen de clubs. De Turks-Nederlandse back zou op de lijst van potentiële aanwinsten staan. Vertegenwoordigers van The Red Devils zullen volgens Sabuncuoglu binnenkort een gesprek voeren met de speler of zijn zaakwaarnemers.

Eerder meldde de Turkse journalist Yagiz Sabuncuoglu dat Borussia Dortmund geïnteresseerd was in Kadioglu, maar die club is inmiddels afgehaakt vanwege de hoge vraagprijs - dertig miljoen euro - die Fenerbahçe heeft vastgesteld. Ook Brighton & Hove Albion is in de markt.

Kadioglu werd geboren in Nederland, maar koos ervoor om voor het Turkse nationale elftal uit te komen. Tijdens het huidige EK was hij een basisspeler en werd hij met zijn ploeg in de kwartfinale uitgeschakeld door Oranje. De 24-jarige verdediger speelde tussen 2016 en 2018 zeventig wedstrijden voor NEC. Hij is op meerdere postities inzetbaar en zou bij Manchester United de concurrentie aangaan met Diogo Dalot en Aaron Wan-Bissaka.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!