Driessen: ’Koeman is een betere bondscoach dan Van Gaal’

'Koeman is een betere bondscoach dan Van Gaal, hij betrekt niet alles op zichzelf'

9 juli om 11:15
Laatste update: 9 juli om 15:42

Valentijn Driessen vindt Ronald Koeman een betere bondscoach dan Louis van Gaal. De journalist van De Telegraaf is niet onder de indruk van de prestaties van de geboren Amsterdammer.

"Ik vind Ronald Koeman een betere bondscoach, mede omdat hij nu in de halve finale staat", begint Driessen bij Kick-off, de podcast van De Telegraaf. "Koeman betrekt niet alles op zichzelf en dat doet Van Gaal wel. Hij heeft ook verschrikkelijk gefaald in die wedstrijd tegen Argentinië."

Tijdens dat duel in de kwartfinale van het WK 2022 kwam Nederland terug van een 2-0 achterstand na twee goals van Wout Weghorst. "Toen hadden ze door moeten pakken in de verlenging. Dat heeft Van Gaal niet gedaan. Dat is denk ik de grootste blunder uit zijn carrière", gaat Driessen verder.

De sportjournalist vindt daarnaast dat Van Gaal na de Champions League-winst met Ajax in 1995 niet veel bijzonders heeft gepresteerd. "Ik vind het prima dat iedereen fan is van Van Gaal. Maar na Ajax heeft hij geen internationale prijs meer gewonnen. Iedere trainer wint met Bayern München twee van de drie keer een landstitel en met Manchester United is hij ook geen kampioen geworden. Internationaal heeft hij altijd gefaald op de momenten die ertoe deden."

De Telegraaf-collega Mike Verweij wijst er wel op dat Van Gaal met Oranje op het WK 2014 door de have finale te halen een waanzinnige prestatie heeft neergezet. "Met heel veel jongens uit de Eredivisie." Maar daar wil Driessen niks van weten. "En met spelers als Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Nigel de Jong. Dat was gewoon een geweldig elftal."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!