NAC haalt Kostorz terug naar Nederland

NAC haalt boomlange Poolse spits met optie tot koop terug naar Nederland

9 juli om 11:56
Laatste update: 9 juli om 15:48

NAC heeft de Poolse spits Kacper Kostorz aan de selectie voor komend seizoen toegevoegd. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. Kostorz kon ook naar Willem II en dus troeft NAC de grote rivaal af.

Kostorz wordt officieel voor een jaar gehuurd van zijn club Pogoń Szczecin, maar de Bredanaren hebben wel een optie tot koop afgedwongen. De Pool is voor NAC een oude bekende, want afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Den Bosch. Daar scoorde hij zestien keer in 38 wedstrijden.

Voor Kostorz is de stap naar NAC een zeer bewuste, omdat hij vorig jaar al mocht proeven van de sfeer in het stadion. "Afgelopen seizoen speelde ik hier in het Rat Verlegh Stadion en de sfeer was geweldig. Ik heb goede gesprekken gehad met de mensen van de club en kwam er al snel achter dat dit voor mij een goede stap is. Ik ben heel blij om hier te zijn."

Ook technisch directeur Peter Maas is een gelukkig man. "Kacper is een hardwerkende prof. Met hem halen we een krachtige aanvaller binnen die zowel snelheid als diepte in zijn spel heeft. Wij denken dat hij hiermee onze voorhoede versterkt." Ondanks zijn lengte van 1.91 meter, is Kostorz dus vooral gehaald om in de diepte gevaarlijk te zijn.