Mattäus ziet Oranje als favoriet tegen Engeland

Duitse voetballegende onder de indruk van Oranje: 'Dan zijn ze de favoriet'

9 juli om 11:48

Lothar Mattäus vindt het Nederlands elftal de favoriet in de halve finale van het EK tegen Engeland. Ook ziet hij Frankrijk doorgaan naar de finale in plaats van Spanje.

Mattäus spreekt met BILD over de kansen van de vier halvefinalisten. Hierin voorspelt hij een plek in de finale voor Oranje. "Als Nederland speelt zoals ze in de laatste twintig minuten van de kwartfinale tegen Turkije speelden, zijn ze voor mij de duidelijke favoriet in deze halve finale", aldus Matthäus.

De Duitser won zelf het EK met Duitsland in 1980 en heeft ook een waarschuwing voor Koeman. "Ze kunnen Engeland niet alleen met speelse middelen bestrijden. De Engelse verdediging is heel solide. Maar dat moet ook wel, want hun doelman Jordan Pickford behoort zeker niet tot de beste tien keepers van dit toernooi."

Matthäus denkt daarnaast dat Frankrijk de favoriet is tegen Spanje. De vier halvefinalisten zitten volgens de oud-prof qua kwaliteiten dicht tegen elkaar aan. "Het zijn echt twee geweldige wedstrijden. Het is goed mogelijk dat beide halve finales in een verlenging eindigen, of zelfs strafschoppen. Maar Spanje moet de verdediging weer helemaal opnieuw opbouwen door de schorsingen van Dani Carvajal en Robin Le Normand. Ik denk dat ze daardoor kwetsbaarder worden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!