'Ajax krijgt concurrentie in strijd om Rugani'

'Ajax krijgt forse concurrentie: Rugani kan elders 6 miljoen per jaar verdienen'

9 juli om 13:14
Laatste update: 9 juli om 15:55

Het wordt Ajax niet makkelijk gemaakt in de strijd om Daniele Rugani. Volgens SportItalia kan de verdediger zes miljoen per jaar gaan verdienen in Saudi-Arabië.

De kapitaalkrachtige club in kwestie is Al Shabab, waar de Belg Yannick Carrasco al onder contract staat. Verder is ook Atalanta Bergamo in de markt. De Europa League-winnaar van het afgelopen seizoen heeft serieuze interesse in de 29-jarige mandekker. 

Onlangs kwam naar buiten dat Rugani de 'topkandidaat' is om de defensie te versterken bij Ajax. Volgens Voetbal International zou de relatie tussen Francesco Farioli en Rugani, die elkaar goed kennen, doorslaggevend kunnen zijn.

Rugani zou niet onwelwillend tegenover een transfer naar Ajax staan, maar een deal is niet eenvoudig. Zo heeft de mandekker nog een contract tot medio 2026 bij Juventus, dat wil meewerken maar wel een transfersom verlangt. De mogelijkheden bij Ajax zijn echter beperkt. De club zal eerst spelers moeten verkopen. Bovendien heeft de zevenvoudig Italiaans international dus meerdere ijzers in het vuur.