‘Manchester United bereikt persoonlijk akkoord met De Ligt'

'Manchester United bereikt persoonlijk akkoord met De Ligt'

9 juli om 13:43
Laatste update: 9 juli om 15:59

Manchester United heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Matthijs de Ligt, zo melden Manchester Evening News en Fabrizio Romano. De Nederlandse verdediger is hard op weg om herenigd te worden met manager Erik ten Hag.

Volgens het lokale medium wil Bayern München ruim veertig miljoen euro ontvangen voor De Ligt. Manchester United is ervan overtuigd dat de megatransfer rond gaat komen. 

De Ligt speelde onder United-manager Ten Hag bij Ajax voordat hij in 2019 naar Juventus vertrok. Momenteel zitten er vijf voormalige Ajax-spelers in de United-selectie, waarvan er vier zijn aangetrokken na de aanstelling van de Nederlandse oefenmeester in mei 2022.

De 24-jarige mandekker is momenteel nog in de race voor Europese titel met Oranje. In Duitsland is hij echter nog geen minuut in actie gekomen. Hij zal hoe dan ook pas na het EK medisch gekeurd worden.

Manchester United willen twee centrale verdedigers aantrekken en zag een bod tussen de 45 en 50 miljoen op Everton-verdediger Jarrad Branthwaite afgewezen worden. De club uit Liverpool willen tussen de 70 en 80 miljoen ontvangen.