Ohio gaat in op vriendschap met Bellingham

'Ik hoop dat Bellingham een goede wedstrijd speelt, maar dat Nederland wint'

9 juli om 16:45
Laatste update: 9 juli om 17:22

Noah Ohio heeft zijn goede vriend Jude Bellingham succes gewenst voor de wedstrijd tegen Nederland. Het tweetal heeft een goede vriendschap, maar Ohio hoopt dat de Engelse sterspeler niet doorstoot naar de EK-finale.

Ohio en Bellingham leerde elkaar kennen in het seizoen 2018/19 bij Engeland O16. "Het is een normale vriendschap zoals jongens op die leeftijd sluiten", vertelt eerstgenoemde in gesprek met de NOS. "Je houdt allebei van voetbal, speelt samen op de playstation, hebt dezelfde humor, zo ontstaat er een band."

Met de Engelse nationale ploeg staat Bellingham in de halve finale van het EK tegenover het Nederlands elftal. "Hij doet het goed, ik ben blij voor hem, maar het is gewoon mijn vriend. Ik ben trots op hem. Facetimen doen we nu even niet, maar ik stuur wel appjes om hem succes te wensen. Ook voor de halve finale", reageert Ohio. "Ik hoop dat hij een goede wedstrijd speelt, maar dat Nederland wint."

In de jeugd speelde Ohio in de jeugd van zowel Manchester United als Manchester City. De spits beschikt over een dubbel paspoort en zodoende mocht hij in actie komen namens Engelse jeugdteams. "Je leert veel", zegt Ohio. "Natuurlijk word je beter, want je speelt met betere jongens, reist naar toernooien in het buitenland, maakt veel mee, maar het belangrijkste is dat je veel plezier hebt. Toch miste ik mijn vrienden in Nederland, het buitenspelen, de verjaardagsfeestjes. Maar je wilt je droom waarmaken, dus ik ben blij dat ik dit met mijn moeder heb kunnen doen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!