Voormalig Frans international hoopt op EK-finale tussen Spanje en Nederland

Voormalig Frans international hoopt op EK-finale tussen Nederland en Spanje

9 juli om 17:24

Frank Leboeuf, vijftigvoudig international van Frankrijk, hoopt op een EK-finale tussen Nederland en Spanje. Diep van binnen gaat de voorkeur van de Fransman uit naar een finaleplaats voor zijn geboorteland, maar in het belang van het voetbal hoopt hij een andere uitkomst.

Leboeuf gaat met veel belangstelling naar beide halve finales kijken. "Diep van binnen steun ik natuurlijk Frankrijk, maar in het belang van het voetbal wil ik dat de finale tussen Spanje en Nederland gaat", blikt de oud-international vooruit in gesprek met Get French Football News

"Spanje en Duitsland hebben bewezen dat het mogelijk is om op een andere manier te spelen. En Nederland veranderde hun stijl na de groepsfase, dat is nu een ander team", vervolgt Leboeuf zijn verhaal. Hij concludeert dat Oranje moeite had met Roemenië in de kwartfinales. "Maar ze speelden wel voetbal. En het is interessant om te zien dat sommige landen dus wel aanvallend kunnen spelen."

Vervolgens gaat Leboeuf dieper in op zijn laatste punt. Hij is van mening dat Engeland ondermaats presteert op het EK. "Het verschil tussen club- en internationaal voetbal is dat het altijd de uitdaging is geweest om chemie te vinden met spelers die bij de nationale ploeg komen, maar geen tijd hebben om daar goed samen te spelen", aldus Leboeuf. "Dat is de taak van de bondscoach: uitzoeken wie met wie kan spelen. En het spijt me, maar Gareth Southgate (bondscoach Engeland, red.) weet niet hoe hij dat moet doen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!