Van Halst betreurt periode bij Ajax: 'Als we alles van tevoren wisten...'

Van Halst blikt terug op Mislintat: 'Dan hadden we hem nooit aangesteld'

9 juli om 18:48

Jan van Halst vindt het 'heel pijnlijk' dat Ajax sportief is afgegleden. Van Halst, die als interim-directeur diende in de Johan Cruijff ArenA, gaat in gesprek met Ziggo in op zijn ervaringen bij de club en het functioneren van Sven Mislintat.

Van Halst geeft aan dat hij nog altijd dezelfde keuzes zou hebben gemaakt als vorig jaar. "Omdat je toch met veel dingen wordt geconfronteerd. Dat Edwin van der Sar vertrok en er in de samenwerking veel frictie was, dat weet je niet van tevoren. Dus ja, als je dat allemaal wist…" aldus Van Halst, die voor Ziggo als analist fungeert bij het oefenduel tussen Ajax en Sint-Truidense.

Ook gaat Van Halst in op de situatie rond Mislintat, die geen goede relatie onderhield met toenmalig trainer Maurice Steijn. "Als je in de RvC zit, dan kun je er niet elke dag bovenop zitten. Dat is lastig. Als je achteraf had geweten: joh, het werkt niet, dan hadden de mensen die hem hebben aangesteld, hem niet eens aangesteld. Die hebben dat ook echt met de beste intenties gedaan na héél veel gesprekken. Het is gewoon heel pijnlijk verlopen. Daarom zijn we nu ook hier, om te kijken of de eerste stapjes worden gezet met een hele nieuwe trainersstaf, om het in ieder geval beter te doen dan vorig jaar."Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!