Farioli kreeg geen beloftes Ajax over transfers

Farioli: 'Geen beloftes, maar dit is niet de uiteindelijke selectie van Ajax'

9 juli om 18:22

Francesco Farioli heeft geen beloftes gekregen van Ajax qua inkomende transfers. Dat vertelt de Italiaan voorafgaand aan het oefenduel met Sint-Truiden van dinsdagavond.

"Er zijn geen beloftes", verzekert Farioli bij Ziggo Sport. "We kennen onze situatie. Het financiële gedeelte is belangrijk en cruciaal voor de club. Er moeten cijfers worden gehaald, voordat er beweging kan plaatsvinden. Het is onderdeel van het plan voor de lange termijn voor Ajax. Er wordt hard gewerkt en ik ben dagelijks in contact met Alex (Kroes, red.), Marijn (Beuker, red.) en Kelvin (De Lang, red.). We zijn aan het werk en dragen ideeën aan. Het gaat met de beste intenties."

"Natuurlijk weet iedereen dat dit niet de uiteindelijke selectie zal zijn", gaat de Italiaan verder. "Er zullen spelers vertrekken en spelers komen. De jongens die nu hier zijn, verdienen respect en aandacht. Zij zijn zeer bereid om dingen te veranderen. Ik ben heel trots en blij met wat ze tot nu toe hebben gedaan qua inzet, het verlangen en de toewijding om moeilijkheden door te komen. Dat gaat met veel zweet, veel pushen en veel competitie."

Desondanks verloor Ajax de eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-1. "Het was een belangrijke wedstrijd om spelers minuten te geven. We zijn de wedstrijd doorgekomen zonder blessures en dat is ook belangrijk op dit moment. Spelers hadden vorige week namelijk een zware trainingsweek in de benen", vertelt Farioli. "Met het resultaat ben ik natuurlijk niet blij, dat is duidelijk. We willen elke wedstrijd het veld opstappen met het verlangen om te winnen. De uitslag was helaas niet zoals we het wilden, maar aan de andere kant is het op dit moment vooral belangrijk om vooruitgang te zien en ideeën terug te zien bij de spelers."

Verbeterpunten Ajax

Wat Ajax beter moet doen ten opzichte van het treffen met PEC, is voor Farioli duidelijk. "De afwerking. We creëren veel kansen. Het is onderdeel van de reis. Het was een zware week, dus dan is het normaal dat de afwerking of de laatste beslissing niet helemaal gaat zoals we dat willen. Het gaat om de progressie van de spelers in houding en inzet."