Duplan kritisch op speelwijze Deschamps

Duplan kritisch op Deschamps: 'Leuker moet kunnen met deze kwaliteiten'

9 juli om 18:53

Edouard Duplan is bepaald geen fan van de speelwijze die Didier Deschamps hanteert bij het Franse elftal. De voormalig aanvaller van onder andere Sparta, FC Utrecht en ADO Den Haag moet echter erkennen dat de 55-jarige bondscoach succesvol is met zijn aanpak.

Deschamps nam in 2012 het stokje over bij Les Bleus, dat sindsdien één keer wereldkampioen werd en een EK- en WK-finale verloor. In Duitsland lonkt een volgende eindstrijd, al moet Frankrijk dinsdagavond dan wel zien af te rekenen met Spanje.

Duplan ziet dat het spel van de Franse ploeg tegenvalt. "Het is ook niet voor elke nationale ploeg weggelegd om goed te spelen en te winnen. In de geschiedenis heb je dat bijvoorbeeld wel bij Spanje gezien, zij konden toernooien winnen met aantrekkelijk, frivool voetbal. Een uitzondering, helaas. Deschamps heeft een keuze moeten maken, zo lijkt het. Wat willen jullie: leuk voetballen of winnen?", zegt de oud-aanvaller tegen Voetbal International.

"Op de vier grote toernooien hiervoor heeft Deschamps één keer de handrem losgelaten. Dat was op het vorige EK. Met spelers als Paul Pogba en Karim Benzema speelde Frankrijk toen attractiever, meer ontspannen. En vlogen ze eruit in de achtste finales, tegen Zwitserland. Die andere drie toernooien haalden ze wel de finale…", aldus Duplan.

"Ik ben geen grote fan van Deschamps, maar de vraag is wat je van een nationale ploeg verwacht. Als ver komen en prijzen winnen het doel is, dan is hij de man die dat kan bereiken. Ik vind dat hij iets leukers zou moeten kunnen neerzetten, met de kwaliteiten die hij heeft", besluit de Franse oud-prof.