Van Persie raakt tweetal kwijt: Heerenveen-duo vertrekt naar Qatar

Van Persie raakt tweetal kwijt: Heerenveen-duo vertrekt naar Qatar

9 juli om 19:09

SC Heerenveen-trainer Robin van Persie moet het komend seizoen zien te stellen zonder Sven van Beek en Pelle van Amersfoort. Het duo verlaat Nederland voor een contract bij het Qatarese Al-Shahania FC, zo meldt De Telegraaf.

Van Beek en Van Amersfoort stonden allebei nog één jaar onder contract bij SC Heerenveen, dat 450.000 euro verdient aan het duo. Voor Van Beek zou er ook interesse zijn geweest vanuit Japan, terwijl Van Amersfoort ook voor de Verenigde Arabische Emiraten had kunnen kiezen. Beide spelers kiezen echter voor Al-Shahania uit Qatar.

Van Beek werd eerder nog in verband gebracht met een opvallende move naar Turkije, waar Giovanni van Bronckhorst de verdediger volgens het Turkse Fotomac naar Besiktas had willen halen. Van Beek speelde bij Feyenoord al onder leiding van Van Bronckhorst, alvorens over te stappen naar SC Heerenveen, waarvoor hij uiteindelijk tot 82 optredens kwam.

Van Amersfoort speelde in totaal 159 wedstrijden voor de Friezen, waarin hij 28 keer scoorde en twaalf assists leverde. In het afgelopen seizoen scoorde hij tienmaal. Tussen 2014 en 2019 speelde de aanvallende middenvelder ook al voor Heerenveen, waar hij terugkeerde na een periode bij het Poolse Cracovia Kraków.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!