Van den Boomen reageert op transfergerucht bij Ajax

Transfergerucht bij Ajax tegengesproken: 'Gevoel dat ik tegen basisplek aanzit'

9 juli om 20:32

Branco van den Boomen is nog niet bezig met een mogelijk vertrek bij Ajax. De 28-jarige middenvelder reageert verrast op de berichtgeving van De Telegraaf, dat schreef dat Franse en Spaanse clubs zich in Amsterdam hebben gemeld.

"Ik ben nu ook een beetje verbaasd door jouw vraag. In principe is dat niet de insteek", zegt Van den Boomen over een eventuele transfer. "Er kan van alles gebeuren in de voorbereiding, maar voor nu ben ik gewoon bij Ajax. Als jij iets anders weet, dan weet je iets anders."

Van den Boomen is duidelijk over zijn ambitie. "Ik wil vooral spelen, omdat ik zo veel van het spelletje hou. Dat is de insteek. Als dat bij Ajax is, dan is dat voor mij de beste optie." Daarmee lijkt hij de deur wel open te zetten. "De deur in de voetballerij is altijd open. Voorlopig vecht ik voor mijn plek. Ik heb het gevoel dat ik tegen een basisplaats aanzit, dus voor mij is er nu geen reden om weg te gaan."

Van den Boomen ziet dat veel spelers bij Ajax in hetzelfde schuitje zitten. "Best veel jongens bij ons speelden vorig jaar de helft wel, de helft niet. Iedereen is aan het kijken: ga ik spelen of niet? Maar zoals ik zei, je gaat wel voor minuten. Ik ben benieuwd wat er gaat komen."

Dat Ajax vanwege de financiële situatie open zou staan voor een transfer, doet Van den Boomen weinig. "De Telegraaf zegt wel vaker dingen, toch? Tegen mij was de eerste informatie dat de insteek zou zijn, dat ik zou blijven. Dus dat is voor nu de insteek. Geen haast", lacht hij.

Ajax traint hard onder Farioli

Van den Boomen is bovendien te spreken over de start onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. "Het is intensief. Vooral tactisch, veel informatie. Dat is goed. Het zijn harde trainingen. We hebben sowieso een andere tactiek dan vorig jaar. We zetten anders druk en aanvallend zijn er andere patronen. Voor mij persoonlijk is het wel lekker. Hoe hoger op het veld, hoe beter."