Hancko ruilt Feyenoord niet zo maar in: 'Speel voor club waar ik van hou'

Hancko biedt Feyenoord-fans hoop: 'Meer dan tevreden in Rotterdam'

9 juli om 20:41

Ondanks de concrete interesse van Atlético Madrid heeft Dávid Hancko geen haast met een vertrek uit de Kuip. De verdediger, die met Slowakije uitkwam op het EK, zal luisteren naar interessante aanbiedingen, maar wil Feyenoord niet zo maar verlaten, zo geeft hij aan in gesprek met Forbes.

Feyenoord zou zo'n 35 miljoen euro willen zien voor Hancko, maar zelf is de verdediger niet bezig met het bedrag. "Zoiets kan het zijn, maar over die som beslissen ze bij de club. Bij zo'n prijskaartje slinkt het aantal clubs dat me kan betalen. Daarna komen er nog veel andere factoren bij kijken. Een topclub moet besluiten dat ze juist mij nodig hebben, een bod naar Rotterdam sturen en dan moet er ook nog een akkoord komen."

Hancko heeft geen haast met een transfer, zo geeft hij aan. "Bovendien wisselden in mei en begin juni de trainers bij de beste clubs vaak, ze moeten even settelen, hun selectie op orde krijgen en bepalen welke posities versterkt moeten worden. Dan krijgen ze van scouts voor elke positie drie tot vijf namen en beginnen ze te kiezen. Dat proces kan anderhalve tot twee maanden duren."

Hoewel Hancko wil luisteren naar grote clubs, heeft hij het ook bij Feyenoord goed naar zijn zin. "Zeker, ik ben meer dan tevreden in Rotterdam. Als er een aanbieding zou komen, zou ik die heel goed overwegen of het de moeite waard is om transfer te maken, want je weet nooit hoe het zal uitpakken. Of het succesvol zal zijn zoals in Rotterdam, of niet succesvol zoals tijdens mijn tijd bij Fiorentina."

"Nu speel ik voor een club waar ik van hou, waar de fans van mij houden, waar het goed gaat en waar elke week een stadion van bijna vijftigduizend man uitverkocht is", vervolgt de Slowaak. "Ik heb hier de landstitel en de beker gewonnen. Dit seizoen heb ik slechts 25 minuten gemist, ik heb alle 48 competitiewedstrijden gespeeld en in elke wedstrijd in de basis gestaan. Bovendien zullen we volgend seizoen minimaal acht wedstrijden in de Champions League spelen, wat een ongelooflijke ervaring is en zeer verslavend."