Koeman over reisvertraging van Nederlands elftal

Oranje vertraagd door vogel, vertelt Koeman: 'Vreemd, maar het is goed zo'

9 juli om 22:56
Laatste update: 9 juli om 23:21

Ronald Koeman ziet de reisvertraging die Oranje opliep in aanloop naar de halve finale tegen Engeland niet als belemmerend. De bondscoach stelt dat zijn spelers uiteindelijk gewoon voldoende rust hebben kunnen pakken. 

De spelers en stafleden van het Nederlands elftal zouden dinsdag aanvankelijk rond 16.00 uur de trein nemen van Wolfsburg naar Dortmund, daar waar woensdagavond om 21.00 uur gespeeld wordt tegen Engeland. De trein reed echter niet, iets wat vernomen werd toen ze al in de bus op weg naar het treinstation waren. 

"Uiteindelijk hebben de spelers nog ongeveer 2,5 uur kunnen rusten in het hotel, wat ze anders in de trein hadden moeten doen, dus het was geen enkel probleem. Dit zal van geen enkele invloed zijn op de wedstrijd van morgen", aldus Koeman, opgetekend door de NOS.  

Er was veel onduidelijkheid over de reden van het niet rijden van de trein. Koeman verschaft duidelijkheid over het aangereden dier. "Volgens mij was het een vogel. Van wat ik begrepen heb, had iemand het over een vogel. Vreemd, maar helaas. Maar wat ik aangeef: het is goed zo."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!