Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Engeland

Vermoedelijke XI Oranje: Koeman hakt knoop door en stelt Malen weer teleur

10 juli om 18:00
Laatste update: 10 juli om 06:12

Het Nederlands elftal kan zich woensdagavond in Dortmund plaatsen voor de finale van het EK. Engeland moet dan verslagen worden. De opstelling van Oranje zal niet aan al te veel verandering onderhevig zijn, maar wellicht vindt er voorin toch een wisseling plaats. VoetbalPrimeur stapt in de schoenen van bondscoach Ronald Koeman, en deelt de vermoedelijke opstelling. 

Bart Verbruggen staat woensdagavond onder de lat tegen Engeland. Daar is geen enkele twijfel over mogelijk. De achterhoede zal net als in de kwartfinale tegen Turkije bestaan uit het viertal Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké. Mocht laatstgenoemde in de loop van de wedstrijd gewisseld moeten worden, dan beschikt Koeman met topatleet Mickey van de Ven in ieder geval over iemand die bewezen heeft de Premier League 'moeiteloos' aan te kunnen. 

Op het middenveld is de puzzel inmiddels wel gevallen. Jerdy Schouten zal de balans moeten bewaken, Tijjani Reijnders zal wederom fungeren als loper en Xavi Simons zal tussen de Engelse linies moeten gaan zweven, iets wat hij tegen Roemenië zo goed deed. 

De positie van linksbuiten wordt woensdagavond opnieuw (logischerwijs) bekleed door Cody Gakpo. De aanvaller van Liverpool staat zeer waarschijnlijk tegenover Manchester City-back Kyle Walker. Met Wout Weghorst beschikt Koeman over een spits die dit EK telkens levert, maar het ligt en de lijn der verwachting dat hij opnieuw het vertrouwen zal geven aan Memphis Depay. 

Over welke Oranje-international woensdagavond als rechtsbuiten moet beginnen aan de wedstrijd, is de afgelopen dagen de nodige discussie gevoerd. Het is aannemelijk dat Koeman net als tegen Roemenië en Turkije voor Bergwijn kiest, om op die manier zijn geliefde 'box' in stand te houden. Mocht de wedstrijd erom vragen, dan beschikt hij met de pijlsnelle Donyell Malen in ieder geval over een meer dan waardige vervanger, die het (zeer waarschijnlijk) Luke Shaw heel lastig kan maken. 

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Schouten, Reijnders, Simons; Bergwijn, Memphis, Gakpo