Spaanse uitblinker Yamal reageert na overwinning op Frankrijk

Yamal: 'Ze hoeft niets voor me te halen, dat is het grootste verjaardagscadeau'

10 juli om 06:55

Lamine Yamal heeft geen voorkeur voor Engeland of Nederland als tegenstander in de EK-finale. Het talent was de uitblinker aan Spaanse zijde tijdens de 2-1 zege op Frankrijk en was erg belangrijk voor zijn ploeg met de 1-1.

"Ik weet niet of het de beste goal was, maar voor mij sowieso de meest speciale omdat ik nog niet eerder voor Spanje scoorde op het EK", laat Yamal na afloop optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik ben ontzettend blij dat we in de finale staan."

Voorafgaand aan het eindtoernooi had Yamal niet verwacht dat hij uit zou blinken in de halve eindstrijd. "Nee, ik heb het er eerder met mijn moeder over gehad en het was ook haar droom om mij te zien scoren hier. Ik ben zo blij dat ik heb kunnen helpen om die finale te bereiken", aldus de vleugelaanvaller, die een dag voor de EK-finale zijn zeventiende verjaardag viert. "Ik heb al tegen mijn moeder gezegd dat ze niet iets voor me moet halen. De finale winnen, dat is het grootste verjaardagscadeau dat ik me kan wensen."

In de finale treft Yamal met Spanje de winnaar van het duel tussen Engeland en Nederland. Hij durft niet te zeggen wie er de favoriet is voor die wedstrijd. "Dat is lastig te zeggen. Ik heb geen voorkeur. In deze fase zijn alle ploegen sterk en gaat het vaak gelijk op. We wachten het af en gaan zien wie we zondag treffen."