Koeman blikt vooruit op halve finale tegen Engeland

Koeman verwacht 'mooi gevecht': 'Maar als het niet zo lukt, moet je...'

10 juli om 07:14

Ronald Koeman weet dat Nederland 'een perfecte wedstrijd' moet spelen om ten koste van Engeland de EK-finale te bereiken. De bondscoach beschikt voor de halve eindstrijd over een volledig fitte selectie.

De Oranje-selectie kreeg te maken met vertraging tijdens de reis naar Dortmund en zodoende werd de persconferentie met Koeman en Nathan Aké in aanloop naar het duel met Engeland afgelast. Er werd gekozen voor een alternatief en de oefenmeester gaf een interview met de kanalen van de UEFA

Nadat Koeman heeft aangegeven dat iedereen fit is voor de wedstrijd tegen Engeland, blikt de bondscoach vooruit op de halve eindstrijd. "We moeten een perfecte wedstrijd spelen om te winnen van Engeland", aldus Koeman. "We zijn voorbereid op de manieren waarop Engeland kan spelen, met vier of vijf verdedigers. Beide teams zijn sterk, het wordt een mooi gevecht."

Vervolgens geeft Koeman aan dat het Nederlands elftal tijdens het EK duels op verschillende manieren heeft gewonnen. "Het gaat niet altijd op de manier waarop je wil spelen. Maar als het niet zo lukt, moet je harder werken en agressiever spelen", vertelt de bondscoach.

Ten slotte wordt Koeman gevraagd naar de Oranje-supporters. "Het is goed om te weten dat we gesteund worden vanuit ons land", glimlacht de oefenmeester. "Het is geweldig om te zien dat we zoveel steun krijgen. Laten we hopen dat we ze blij kunnen maken."