'Nederlands elftal gaat ons niet verslaan'

Oud-international Engeland geeft Oranje geen kans: 'Ze gaan ons niet verslaan'

10 juli om 11:21

Voormalig Engels international Paul Merson denkt dat het Nederlands elftal woensdag kansloos is tegen The Three Lions. De oud-middenvelder zou het een grotere verrassing vinden als Engeland ten onder gaat tegen Oranje, dan als dat was gebeurd tegen Zwitserland.

In zijn column voor Sky Sports laat Merson, die zelf tot 21 interlands voor Engeland kwam, zijn licht schijnen over het treffen tussen Nederland en Engeland in de halve finale van het EK. 'Woensdag zal er van beide kanten veel talent te zien zijn, dus je hebt ook een beetje geluk nodig om dat eerste doelpunt te scoren. Maar ik zie het niet gebeuren dat de Nederlanders ons verslaan', zo klinkt het.

'Ik zou meer in shock zijn als Nederland ons verslaat dan als Zwitserland dat in de kwartfinale had gedaan. En Engeland is die wedstrijd niet uit de derde versnelling gekomen', zo stelt Merson, die ziet dat het nog niet enorm goed loopt bij Engeland. 'Ik weet hoe moeilijk het is om voor Engeland te presteren. Ook ik ben hard geweest voor het team, omdat ze nog niet het niveau hebben bereikt die ik had verwacht. Maar het is niet makkelijk.'