Morata is fit genoeg bij Spanje voor EK-finale

'Goed nieuws voor Spanje: EK-finale niet in gevaar voor Morata na bizar moment'

10 juli om 13:46
Laatste update: 10 juli om 16:01

Alvaro Morata is fit genoeg voor de EK-finale van aanstaande zondag, zo meldt Mundo Deportivo. Na afloop van het duel met Frankrijk (2-1 zege) werd de spits getackeld door een steward en greep hij meteen naar zijn enkel.

Terwijl de Spanjaarden feestvieren met de eigen aanhang na het behalen van de EK-finale, rende er een fan richting de spelers. Een steward probeerde de supporter af te stoppen, maar de beveiliger gleed weg en raakte Morata vervolgens op zijn knie. De routinier trok meteen een pijnlijk gezicht en ging hinkend achter zijn ploeggenoten aan.

Volgens Mundo Deportivo heeft Morata geen ernstige verwondingen overgehouden aan dit merkwaardige moment. Na afloop verklaarde de spits al dat het slechts een klap was en dat men zich geen zorgen hoefde te maken. Daags na de wedstrijd kan Morata alweer lachen om het incident. "Een gele kaart voor hem, nu gaan we door. Het gaat goed met mij", vertelt de Spaans international bij het verlaten van speelstad München.

Naast Morata is ook Jésus Navas fit genoeg voor de EK-finale. De vleugelverdediger verliet het veld met fysieke klachten, maar hij werd gewisseld uit voorzorg. In de finale treft Spanje de winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!