Van Persie geniet van Oranje en noemt uitblinkers: 'Hij maakt het verschil'

Van Persie geniet van Oranje en noemt uitblinkers: 'Hij maakt het verschil'

10 juli om 15:40

Robin van Persie geniet met volle teugen van het Nederlands elftal op het EK. De trainer van SC Heerenveen ziet in de ploeg van Ronald Koeman een ploeg die moeilijk te verslaan is, en licht in gesprek met Voetbal International de spelers uit die hem positief opvallen.

"Het is knap dat ze in de halve finale zitten", vangt Van Persie aan na de oefenwedstrijd van zijn nieuwe club, tegen FC Dordrecht. "Ze hebben echt veerkracht getoond tegen Turkije. Ze moesten van ver komen. Nu tegen Engeland, ik ben heel benieuwd. Engeland is geen topteam, maar wel een team dat heel moeilijk te verslaan is."

"Dat is Oranje ook", gaat Van Persie verder. "Zelfs tegen Oostenrijk, toen ze niet goed speelden, waren ze toch moeilijk te verslaan. Oostenrijk moest ook heel diep gaan om alsnog van Nederland te winnen. Wat dat betreft zijn het een beetje twee soortgelijke teams, die in een soortgelijke situatie zitten."

Ook individueel maken enkele spelers een goede indruk op de topscorer aller tijden van Oranje. "Cody Gakpo vind ik wel het verschil maken op dit moment, maar dat is ook weer niet zo heel moeilijk om te zien. Ik kan ook wel genieten van Nathan Aké. Hij is zo slim, overal zit een idee achter. Jerdy Schouten vind ik ook heel sterk spelen. Ook zo'n type waar ik blij van word. Dat zijn gewoon jongens die iedere keuze, met of zonder bal, met een idee maken."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: