Cillessen blij met speelstijl nieuwe club: 'Hetzelfde als Barça en Ajax'

Cillessen blij met speelstijl nieuwe club: 'Hetzelfde als Barça en Ajax'

10 juli om 16:40
Laatste update: 10 juli om 17:46

Jasper Cillessen kijkt ernaar uit om wedstrijden te gaan spelen voor UD Las Palmas, dat volgens hem een soortgelijke manier van spelen heeft als Ajax en FC Barcelona. Het was een van de redenen om voor de club te kiezen, zo geeft de doelman aan bij zijn presentatie.

Cillessen omschrijft zichzelf in gesprek met de clubkanalen als een 'moderne doelman' die goed is met zijn voeten. Ook vertelt de doelman dat de twee seizoenen in Nederland, bij NEC, hem goed hebben gedaan na de fysieke problemen die hij ondervond in zijn tijd bij Valencia. Nu is Cillessen weer terug in de volgens hem beste competitie ter wereld.

Door het mogelijke vertrek van Álvaro Valles is Cillessen gehaald als beoogd eerste doelman, al zal hij wel concurrentie krijgen van Dinko Horkas, die transfervrij overkwam van Lokomotiv Plovdiv. "Als we naar een ander team gaan, willen we allemaal spelen, dat is normaal", stelt Cillessen. "Toen ik bij Barcelona aankwam, was het doel ook om basisspeler te zijn, maar Ter Stegen was er, een van de beste ter wereld, en dat was moeilijk."

Luis Helguera, de technisch directeur van Las Palmas, is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. Helguera prijst het voetballende vermogen van Cillessen en stelt een 'geweldige keeper' te hebben binnengehaald.

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: