Vriends moet Oranje missen door fraaie transfer

Geen Oranje door fraaie transfer: 'Ben er doodziek van: zit 24 uur in vliegtuig'

10 juli om 17:25

Bart Vriends moet door zijn transfer naar Australië het treffen tussen Nederland en Engeland waarschijnlijk missen. De verdediger zit tijdens het duel in de halve finale van het EK in het vliegtuig naar zijn nieuwe bestemming. Vriends hoopt toch een manier te vinden om de wedstrijd te volgen in de lucht.

"Ik ben er echt doodziek van: ik zit 24 uur in het vliegtuig en ik ga ervan uit dat het Nederlands elftal die avond een halve finale speelt", zei Vriends tegen ESPN, nog voor de wedstrijd van Oranje tegen Turkije. Nu is duidelijk dat Nederland daadwerkelijk die halve finale gaat spelen, waardoor Vriends met de gebakken peren zit. De stopper kan zijn vlucht ook niet omboeken, want hij reist naar Australië voor de voorbereiding met zijn nieuwe club Adelaide United.

"Ik moet even iets organiseren. Ik hoop dat de Wi-Fi tegenwoordig beter is in het vliegtuig. Ik heb dat ooit gekocht, maar toen kon ik alleen maar een beetje WhatsAppen. Dat was niet genoeg om een wedstrijd te streamen. Maar ik wil het wel heel graag zien. Ik ga dus een manier vinden en een Oranje-shirt in mijn handbagage doen", lacht Vriends. "Ik wil heel graag die wedstrijd kijken en hoop misschien met een paar andere Nederlanders in het vliegtuig te zitten. Ik zou er grof voor betalen om die halve finale te kunnen zien."