Oranje tegen oude bekende van Van der Vaart: Harry Kane

Oranje tegenover oude bekende van Van der Vaart: 'Als één speler het verdient...'

10 juli om 17:56

Rafael van der Vaart bewaart goede herinneringen aan Harry Kane, die woensdagavond tegenover het Nederlands elftal staat in de halve finale van het EK. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Tottenham Hotspur. Van der Vaart gunt Kane zijn eerste echte prijs, alleen zit daar wel een 'maar' aan vast.

Voor de camera van Sky Sports wordt Van der Vaart gevraagd naar Kane. In de twee seizoenen dat de voormalig Oranje-international bij Spurs speelde, kwam Kane net kijken bij het eerste elftal. Nu staat de spits woensdagavond als captain van Engeland tegenover het Nederlands elftal in de halve finale van het EK. "Ik ken Harry, want hij was achttien jaar oud toen ik nog bij Spurs zat. Hij trainde soms met ons mee en speelde ook een aantal wedstrijden", begint Van der Vaart.

"Hij is een geweldige jongen en een geweldige speler. Als één speler het verdient om een titel te winnen, dan is het Harry Kane wel. Ik hoop dat hij volgend jaar iets met Bayern gaat winnen, maar niet deze zomer", lacht Van der Vaart. Kane heeft in zijn loopbaan nog geen enkele grote prijs gewonnen met zijn club of land.