Dortmund ontdekt blessure Guirassy, transfer onzeker

Update: 'Verder onderzoek zorgt voor opluchting bij Dortmund en Guirassy'

14 juli om 15:55
Laatste update: 14 juli om 15:55

De transfer van Serhou Guirassy naar Borussia Dortmund staat plots op losse schroeven. De 28-jarige spits uit Guinee kwam nog niet door de medische keuring, maakt de Bundesliga-topclub woensdag bekend.

Tijdens de keuring kwam een blessure aan het licht, die verder onderzoek vereist, zo schrijft Dortmund. Volgens BILD betreft het een kwetsuur die Guirassy opliep bij de nationale ploeg. Die Borussen willen een second opinion van een specialist en zich uitgebreid laten informeren, voordat besloten wordt of het doelpuntenkanon van VfB Stuttgart alsnog wordt aangetrokken. Een deal is nog niet definitief van tafel, benadrukt onder meer ook Fabrizio Romano.

Guirassy, die vorig jaar nog afzag van een overstap naar Ajax, was bijzonder gewild na een ijzersterk seizoen met Stuttgart. Hij scoorde 28 keer in hetzelfde aantal competitieduels, waarmee hij Die Schwaben aan de tweede plaats hielp in de Bundesliga. Naar verluidt kost hij 'slechts' 17,5 miljoen euro vanwege een transferclausule.

Update: Serhou Guirassy lijkt alsnog spoedig zijn transfer naar Borussia Dortmund af te kunnen ronden. De spits is in Parijs onderzocht door een specialist en daar zijn geen onderliggende problemen aan het licht gekomen. Guirassy hoeft geen operatie te ondergaan en hij kan, na een behandeling, over twee tot vier weken zijn rentree maken, meldt Sky Sport. Daarmee lijkt niets een overstap naar Dortmund nog in de weg te staan.