Ronald Koeman over 'fantastische' support van Oranjefans

Koeman staat versteld van massale steun van Oranje-fans: 'Extremer dan ooit'

10 juli om 20:37

Ook Ronald Koeman is de gigantische volksverhuizing van Oranjefans richting Dortmund niet ontgaan. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt de support fantastisch, en is ervan overtuigd dat het van invloed kan zijn op het spelbeeld. 

Maar liefst hondderduizend Nederlands reisden af naar Dortmund, daar waar om 21.00 uur wordt afgetrapt. In de loop van de dag verschenen er honderden video's van pleinen en straten vol supporters. Koeman heeft het niet gebruikt om zijn spelers op scherp te zetten. "Dat hoef je niet te gebruiken, want dat zien ze wel", zegt hij tegen de NOS. 

"Volgens mij zitten ze behoorlijk op social media, dus al die filmpjes zullen we wel zien", vervolgt Koeman vlak voor de aftrap. "Het geeft een boost. Hoe iedereen razend enthousiast is en ermee bezig is. Het is extreem, extremer dan het ooit geweest is denk ik. Dat is prachtig." 

Koeman hoopt dat de massale support zich woensdagavond uitbetaalt, met als uiteindelijk gevolg: een plek in de EK-finale tegen Spanje. "Zeker in het stadion. Er zitten meer Nederlanders dan Engelsen. We kunnen hun support goed gebruiken."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: