Van der Vaart en Van Hooijdonk motiveren Simons en Memphis

Van der Vaart ziet minpunt bij Malen: 'Reden dat Koeman problemen met hem heeft'

10 juli om 20:41
Laatste update: 10 juli om 20:50

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben Xavi Simons en Memphis Depay willen motiveren om een hoger niveau te halen tegen Engeland. De twee aanvallers zitten er nog niet lekker in dit EK, maar in de halve finale zal ook van hen een goed niveau nodig zijn. Ook analyseert Van der Vaart nogmaals de basisplek van Donyell Malen.

"Wij hebben inderdaad een goede Memphis nodig vandaag. Xavi Simons moet ook veel beter dan hij tot nu toe heeft laten zien", vertelt Van der Vaart over de aanval van Oranje. "Cody Gakpo is in vorm, die gaat het wel laten zien, daar geloof ik wel in. Maar Simons en Memphis zullen we ook in goede vorm nodig hebben om van dit Engeland te kunnen winnen."

De aanval wordt tegen Engeland versterkt door Malen. Wat dat betreft is Van der Vaart het eens met de keuze voor de Dortmund-aanvaller. "Malen heeft diepte. Hij komt ook in de zestien meter. Hij is waar een spits moet zijn. In de counter is hij op zijn allerbest. Malen kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen. De enige reden waarom Koeman problemen met hem heeft is dat hij niet eens denkt aan meeverdedigen."

Van Hooijdonk beschrijft ook nog wat voor idee Koeman heeft gehad met het opstellen van Malen. "De bedoeling is dat hij wat breder staat en dat Memphis in de man komt. Malen moet dan achter de centrumverdedigers uitkomen. Die zal vandaag meer in die spitspositie komen."