Van Hooijdonk prijst absolute Oranje-uitblinker Schouten

Van Hooijdonk roemt 'absolute uitblinker' Oranje: 'Gaat interesse wekken'

11 juli om 00:10
Laatste update: 11 juli om 06:03

Voor Pierre van Hooijdonk was Jerdy Schouten dit EK de absolute uitblinker van Oranje. De voormalige spits bewierookt de 27-jarige controleur, hoewel woensdag het doek viel voor het Nederlands elftal in de halve finale.

Van Hooijdonk legt bij de NOS uit waarom hij Schouten als absolute uitblinker ziet. "Gewoon weer in zijn eenvoud. Heel vaak onderschept hij ook ballen. Op een slimme manier duels winnen, zonder echt voor de tackle te gaan. Gewoon het juiste moment kiezen. Het ziet er echt elke keer weer heel erg simpel en gewoontjes uit, maar het is ó zo moeilijk", somt de oud-international op.

Schouten speelde zich daarmee ook in de kijker bij andere clubs. Toch denkt Rafael van der Vaart niet meteen dat PSV en trainer Peter Bosz zich zorgen moeten maken. "Hij moet lekker blijven en met PSV Champions League gaan spelen. Hij heeft een geweldig toernooi gespeeld, maar nog even kalm aan hoor."

Van Hooijdonk is het daar niet helemaal mee eens. "De vorm die hij dit EK op de mat heeft gelegd, vond ik echt indrukwekkend. Hij heeft één keer een off-day gehad. Dat was in de wedstrijd tegen Oostenrijk, waarin hij betrokken was bij twee goals. Maar voor de rest was hij echt heel erg stabiel. Ik denk dat hij automatisch toch wel interesse gaat wekken. Dat kan niet anders."