Heerenveen strikt Duitse middenvelder Condé

Heerenveen strikt aanvoerder 2. Bundesliga-club: 'Blij dat hij voor ons kiest'

11 juli om 11:34

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Amara Condé. De Friezen nemen de 27-jarige Duitse middenvelder over van 1. FC Magdeburg, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

Condé tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen. "Amara staat al een tijd bij ons op de radar. Eigenlijk hadden we hem vorig seizoen al aan onze selectie willen toevoegen. Het is dan ook mooi dat dit nu alsnog gelukt is. Met zijn komst voegen we verdedigende accenten toe aan ons middenveld. We zijn dan ook blij dat hij voor ons gekozen heeft", zegt algemeen directeur Ferry de Haan op de website van Heerenveen.

Condé begon zijn carrière in de jeugdopleidingen van Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg. In 2017 maakte hij de overstap naar Holstein Kiel, waar hij ook zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Via Rot-Weiss Essen belandde hij in 2021 bij 1. FC Magdeburg, waarvoor hij meer dan 100 duels speelde. Ook was hij aanvoerder van de club uit de 2. Bundesliga.

De nieuwe Heerenveen-trainer Robin van Persie kreeg eerder deze zomer al de beschikking over Danilo Al-Saed (Sandefjord, Noorwegen), Levi Smans (VVV-Venlo) en Sam Kersten (PEC Zwolle). Daartegenover staat het vertrek van Thom Haye, Sven van Beek en Pelle van Amersfoort.