Ajax heeft Noors toptalent Skaarud binnen

Ajax strikt Noors toptalent: 'Ik ben een dribbelaar, speel een beetje zoals Messi'

11 juli om 12:08
Laatste update: 11 juli om 15:15

Ajax heeft de komst van het Noorse talent Daniel Skaarud bevestigd. De zestienjarige aanvaller komt over van Lillestrom SK en tekent een contract voor drie seizoenen in de Johan Cruijff Arena, tot medio 2027.

Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond, zal Skaarud aansluiten in Amsterdam. De Noorse jeugdinternational gaat in eerste instantie voor Ajax O19 spelen. "Ik ben heel erg blij en heb heel veel zin om te starten. Ik kan niet wachten om snel te beginnen", zegt hij op de clubsite. "Het heeft lang geduurd, ik was hier twee jaar geleden voor het eerst. Het was best spannend om hier als kleine jongen stage te lopen, maar ik denk dat ik mij hier thuis kan gaan voelen."

De buitenspeler klopte in de tussentijd nadrukkelijk op de deur in zijn thuisland. "In de laatste jaren heb ik stappen gezet om het eerste elftal van Lillestrom SK te bereiken. In september maakte ik mijn debuut. Het waren dus pittige maanden. Met veel zware trainingen, maar ik heb er veel van geleerd. Ik was natuurlijk nog jong, maar ik voelde dat het tijd was voor mijn debuut."

Skaarud legt ook uit wat de Ajax-fans mogen verwachten. "Ik zou mezelf als een dribbelaar omschrijven. Ik ben goed met de bal en snel op de eerste meters. Ik ren ook veel. Je kunt wel zeggen dat ik een creatieve speler ben. Mijn favoriete speler op dit moment is Phil Foden. Ik ben ook altijd een fan van Lionel Messi geweest. We spelen een beetje op dezelfde manier."